lördag 30 april 2011

Mete




Inte ska man väl ligga hemma å slösa bort fisketid så har åkt iväg för att lura lite färna. Endast denna lilla än så länge. Blir grill snart med men får hoppas att det kliver på nått bättre.

tisdag 26 april 2011

Bättre sent än aldrig!



Ja som sagt lite sen ute med senaste passet men så blir det lätt när man haft liten mini semester utan fiskespöt i påsk.

Iallfall så var vi en sväng jag å linus i Norra Vättern i fredags. Det var full aktivitet inne i vikarna så dom hade väl annat för sig för vi hade inte en enda klockren känning på fisk, Inte dom vi var med där uppe heller eller nån annan vi snackade med iallfall, verkar ha kommit nån dag för sent men så är det ibland.

Får se om man hinner klämma in något pass i veckan annars så kommer nog nästa pass köras på Söndag då jag ska fira min födelsedag på fredag och det kommer nog bli betonghjärna efter det.

Men håll utkik snart är jag ute igen.

//Skitfiske

söndag 17 april 2011

Första drillen





Första laxen med nya båten tagen. Dock lite kort ca 55cm. Nöp en salsa i ytan.

Ute




Ute på ett guppigt Vänern. Endas t ett ryck o släpp än så länge. Vi kör på!

lördag 16 april 2011

Dagens däng och en snutt från gårdagen.




Idag gled jag och minnow bengtsson ut å fiskade lite gädda i blåsten, Blev ett gäng små snipor med topp runt 4 panner. Skönt att det satt några idag efter dom senaste bompassen. Samt att det var riktigt njutbart när vi gled och kollade in hans stuga. nice dag helt enkelt.

Igår var jag även ute å testade båten och att allt funka som det skulle innan man ger sig ut å trollar med mera för fullt.

Funkade som en dröm och riktigt bra testväder igår när det blåste 9-10m/s och 11a i byarna. här har ni en liten film att njuta av kort men precis.



Blir nog ett pass imorgon med återstår dock att se vad det blir efter för art.

Skitfiske.

söndag 10 april 2011

Helgens fiske och båtvård samt träbitar.



Några nya träbitar kom det med ur verkstaden i veckan.
Lite små skönhetsfel men kommer fiska lika bra för det ;)



Jahapp i fredags körde man årets första bompass i 10m/s, Var ute efter gädda men dom ville inte riktigt ta väldigt seega och som sagt så friskade vinden i vilket inte var någon fördel för oss direkt i den båten vi hade.



Lördagen bestod mestandels av båtfix o vård. All el blev färdigdragen, Sommardäck på trailer, vax och motortvätt, Uppstart av motorn (drog igång direkt) samt plockade över allt i den nya från den gamla typ, rep, första förband osv osv. Känns riktigt skönt att ha det klart så till helgen blir det nån tur i den. Bara trolling utrustningen som inte kommit på än pga att jag inte fått hem mina skruv än som jag beställt till det.



Söndag blev det gäddfiske igen och en mycket seg dag på fiskefronten, Ett ryck å släpp var allt i en av paravanerna, dom lekte mest så det har väl sina förklaringar, Testa dock allt i betesväg och nötte intill och ända ut men inget som ville vara med, mycket konstigt men så äre ibland tydligen.

Men en riktigt grym dag på sjön med bra väder, sällskap och gäddlek att kika på.

Nu är det en kall som gäller å invänta morgondagen jobb.

Skitfiske tills dess

måndag 4 april 2011

YES! nu kom trollingriggen hem!



Ikväll fick jag som sagt hem hela trollingriggen till båten från lackeringen, Blev grymt snyggt och fint så nu i dagarna åker det på sen är man redo för att tampas med silvret med mera. Tack till Robin i Team Minnow för det grymma jobbet med allt blev ju grymt som tusan! Det enda som är kvar är spröten som får lite klarlack på sig, kommer nog senare i veckan.

Fick även hem ett gäng paket med "maskar" och annat gott till abborrefisket samt ett nytt power handle till ena spinnrullen och ett par nya glasögon till fisket. gött gött! Väntar nu bara på ett par rullar och blir nog även några nya spön i dagarna till gäddfisket, men det visar sig nog snart om det blir så.

Skitfiske tills dess!

söndag 3 april 2011

Dagens fiske


Var som sagt nere på västkusten och fiskade efter havsöring och det var jag tobbe.k och Magnus som drog ner.
Jag lyckades lura upp en samt att vi tappade nån var och en del hugg. Bäst fiske hade vi tidigt på morgonen för att senare plana ut och inte hända alls mycket resten av dagen, så blöta och trötta begav vi oss hem. En trevlig dag kan man summera iaf. Skitfiske